fredag den 20. august 2010

Vinduer med plastrammer

På ældre bindingsværkshuse med hyggeligt lavt hængende stråtag er der kun en løsning til vinduesrammer, men for nyere byggerier med et noget anderledes look er der et ganske udmærket alternativ, nemlig plastvinduer. Disse vinduer er lavet af PVC og udmærker sig især ved at være ekstremt holdbare og de kræver næsten ingen vedligeholdelse.
Efterhånden som flere og flere ting bliver mulige at lave med plastic udvikles teknikken og det er nu muligt at udnytte PVC’en til at lave mere specielle vinduer. F.eks. er det blevet nemmere at få langt forskellige automatiske styringer over i vinduerne til åbning og lukning da PVC er utrolig nemt at arbejde med og er hult så der er plads til forskellige installationer. Plastvinduer kan også fås i mange farver, men er dog mest udbredt i den traditionelle hvide.
Det vides ikke helt endnu hvor langt man kan regne med at plastvinduer kan holde, men det skønnes at det er op i mod 100 år, og det er uden nævneværdig vedligeholdelse. Der er hverken brug for at male eller på anden vis opretholde rammerne. Plastvinduer er ofte også smallere og der er derfor mere plads til at lukke lys ind, samtidig med at de for det meste kommer i hvid får de selv lysindfaldet optimeret og lokalerne kommer til at virke mere oplyste og ikke så tunge som mørke trævinduer hurtigt kan komme til.