onsdag den 30. maj 2012

EL Termografering


Har du brug for en el-termografering?

Det kan med det blotte øje være umuligt at se, om din el-tavle har en løs forbindelse, en fejlmontering eller komponenter, der har rystet sig løs. Konsekvenserne af disse kan bestå i blandt andet el-tavlebrande, overophedede komponenter og utilsigtet driftsstop, hvilket hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. For at forebygge dette anbefales det at få foretaget en el-termografering af din el-tavle regelmæssigt. El-termografi kan vise dig de svage punkter ved din installation ved hjælp af varmemålinger, før de udvikler sig og bliver til reelle alvorlige skader. På denne måde kan du selv tilrettelægge det nødvendige indgreb som det passer dig, og det bliver en naturlig del af din forebyggelse mod eventuelle skader på e-tavlen.

Hvad er el-termografi?

En el-termografering er et infrarødt foto af el-tavlen. Ved at benytte el-termografi kan man derved blotlægge en skadet forbindelse i installationen, da denne vil have en højere overfladetemperatur end ellers. På fotoet vil de defekte punkter fremgå som røde eller lyse områder og afsløre de begyndende overbelastninger af el-tavlen, som kan risikere at opstå i afbrydere, sikringsholdere og terminalforbindelser. Der kontrolleres også for løse ledninger og forbindelser samt ulige belastninger, overbelastninger og diverse fejl i el-tavlens komponenter. El-termografi er i stand til at identificere temperaturforskelle på 0,05°C, så på den måde vil selv helt små fejl blive fundet under termografien.
El-termografi er i dag den mest anerkendte og brugte måde at finde og forebygge nedbrud på el-tavler, og regelmæssige undersøgelser er et krav blandt mange forsikringsselskaber, da en termografisk undersøgelse i høj grad kan mindske risikoen for drisstop og brand.

Udførelse og priser

Har du mistanke til, at din el-tavle har en driftsfejl eller vil du bare bestille en undersøgelse med pålidelige resultater? Ring til en el-termografi installatør i dag! Priserne svinger bredt imellem 600-2000 kroner i timen, og de fleste tilbyder også rengøring af din el-tavle i forbindelse med el-termografien.

Det er vigtigt, at du vælger en installatør, som er certificeret i af udføre el-termograferinger, da et forfejlet billede af el-tavlen kan have omfattende konsekvenser.
Selve el-termografi undersøgelsen vil foregå under den normale drift, så du undgår af afbryde el-tavlen. Efterfølgende vil du få tilsendt en fuldstændig rapport over de fundne fejl, så du selv kan forebygge omfattende beskadigelser, hvor du finder det nødvendigt, så din el-tavle forbliver vedligeholdt.

Det kan med fordel betale sig at undersøge tilbud fra forskellige virksomheder, før du bestiller en el-termografering. Der er meget forskellige prislejer hos de forskellige udbydere.