mandag den 4. juni 2012

Alarmer


Hvordan undgår du indbrud?


Ligesom så mange andre kender du sikkert også nogen, hvis hjem har været udsat for indbrud, og ved derfor hvor frygtelig en oplevelse det er, at en fremmed har været i ens hjem, har rodet i ens private ting, og har stjålet nogle af ens højt værdsatte ejendele. Derfor er du sikkert også interesseret i, at undgå at opleve at dit hus eller sommerhus bliver udsat for indbrud, og at du mister nogle ting du holder meget af.



Derfor er det en god idé at beskytte sit hjem så godt som muligt, så tyvene går uden om dit hjem. Der er mange forholdsregler du kan tage, for at undgå at dit hjem bliver udsat for indbrud, både små råd du kan følge i hverdagen, og større og vigtige sikkerhedsforanstaltninger.



For eksempel kan du, når du forlader dit hjem, sørge for at lade lys være tændt forskellige steder i huset. På den måde vil tyven tro, at der er nogen hjemme, og dermed vælge at gå uden om dit hus. I det hele taget er det en god idé at få dit hus til at se ud som om, at der er nogen hjemme – også når der ikke er det. Så kan du have lys tændt, have vasketøj hængende eller lignende, er det en rigtig god idé.



Hvilken type alarmer er rigtig for dig?


Desværre er det i mange tilfælde ikke nok blot at tage denne type almindelige forholdsregler. Der forekommer flere og flere indbrud, og derfor er det værd at overveje at installere alarmer mod indbrud. Der er mange typer alarmer at vælge imellem, og også i forskellige prisklasser.



En af de typer du kan vælge imellem fungerer ved, at sensorer rundt om i huset reagerer på, at tyven bryder ind i huset, og giver besked til et vagtselskab, som rykker ud, og stopper tyven. Med denne type alarm følger der ofte et abonnement, som du betaler til hver måned, for at der konstant er et vagtselskab klar til at rykke ud, hvis uheldet skulle ske.



En anden type alarm er alarmer uden abonnement. Med denne type alarmer betaler du blot et engangsbeløb, hvorefter der ikke er flere udgifter. Alarmen fungerer sådan, at når alarmens sensorer opfanger et indbrud, sendes en sms eller foretages et opkald til dig og nogle personer du har udvalgt, som altså har mulighed for at reagere i samme sekund, som tyven er på vej ind. Denne type alarm har en rigtig hurtig reaktionstid, men hvad enten du er til den ene eller den anden type, er det værd at overveje at få installeret en god alarm i dit hjem.