torsdag den 12. juli 2012

Hængekøje med stativ

Før i tiden blev hængekøjer primært brugt til at tage sig en velfortjent siesta i. Der er dog sket meget siden, og den har nu mange forskellige anvendelser. De bruges selvfølgelig også stadigvæk til at slappe af i, men derudover er det også et mode objekt og en legeplads. Alt efter hvilket formål man skal brugen den til, kan hængekøjer med stativ være en god og meget mobil løsning. Der er forskellige former for stativ, og det er vigtigt at man finder et der matcher ens behov. Skal man bruge sin køje som et legeredskab for de mindste er der nogle ting man skal have øje på. Både sikkerhed og holdbarhed er af højeste vigtighed. Har man dog dette på plads, så er der gode muligheder for drengene til at tumle rundt og pigerne til at hygge og sludre.
Til dette formål kræver det dog et ret holdbart sæt, så derfor er hængekøjer med stativ ikke en særlig god løsning. De kan til gengæld bruges til mange andre ting. Til siesta i haven, gården, på stranden eller stort set alle steder med plads nok til slå den op. Nogle stativer er så store at de ikke rigtigt kan flyttes for meget rundt, bortset måske lidt rundt i haven og gården, mens andre er hypermobile og kan blive pakket samme til at kunne være i et bagagerum samme med badebolden og picnickurven på vej til stranden. Denne løsning kan måske ikke helt give samme komfortabel, stabilitet og moderigtige look, men til gengæld er det muligvis den bedste strandstol du nogensinde har ligget i.
Hængekøjer med stativ er ikke den eneste specielle version af køjer. Der er findes typer hvor man mere sidder end ligger, kaldet hængestole. Der findes og terapigynger, som er mere som en trekant, man kan ligge og sidde i som barn. De oprindelige køjer fås også i forskellige varianter og størrelser. Nogen kan der sidde en tre til fire personer i, andre er små og kun egnet til enkeltmandsbrug. Af forskellige typer, findes der sømandskøjen, mexicanske, venezuelanske, brasilianske og nicaraguanske. Alle sammen med små forskelligheder og specielle træk.

Den sidste version er til de helt små, nemlig til babyer. Man skal her være opmærksom på at man får en som er egnet til den rigtige aldersgruppe. Disse hængekøjer fås også med stativ, så man kan flytte den lille rundt til der hvor det passer bedst. Det kan på mange måde være mere bekvemt end en lille seng eller lignende.