onsdag den 5. september 2012

Jagttegn på en weekend


Jagttegn på en weekend, hvis du elsker naturen

Er du interesseret i at tage jagttegn? Der er mange fantastiske steder at gå på jagt i Danmark, men det kræver et gyldigt jagttegn at få lov til dette. For at få dette må du bestå jagtprøven efter at have gennemført et våbenkursus. Normalt tager det et par måneder at gennemføre dette kursus, med én undervisningsgang om ugen, men det er nu muligt at gøre dette hurtigere ved at tage jagttegn på en weekend. Hvis du vælger at gennemføre kurset på en weekend, vil det blive intensiveret i høj grad, så alt pensum vil bliver klemt ind. På denne måde vil du altså lære alt det nødvendige for at bestå jagtprøven, men du behøver kun at bruge en enkelt weekend på at lære det. Du sparer altså meget tid, og får stadig det samme resultat i sidste ende: nemlig et jagttegn.

 

Våbenkursets form

Selvom du tager dit jagttegn på en weekend, i stedet for at bruge længere tid på det, vil du stadig skulle igennem alle de samme emner som ellers. Dette vil sige, at du både skal undervises i teori og praksis inden for jagt. I den teoretiske undervisning vil det handle meget om regler og etik inden for jagt samt forsigtighed og info om vildt. I den praktiske del af undervisningen vil du blive undervist i våben håndtering og behandling samt afstands bedømmelse. Du vil også komme på skydebane, så du kan øve dig rigtigt i disse discipliner. De er helt afgørende for, at du består selve jagtprøven. Denne vil også bestå af en teoretisk og en praktisk del, hvor du skal bestå den teoretiske for at kunne gå op til den praktiske.
Teori delen består af en skriftlig prøve omhandlende jagt og vildt, hvor du skal svare rigtig på et antal spørgsmål for at bestå. Når du har gennemfør denne, kan du gå op til den praktiske prøve, hvor du skal demonstrere din kunnen inden for håndtering af våben og bedømmelse af afstand. Her vil du ikke blive bedømt på din evne til at ramme præcist, men kun på de tekniske færdigheder.

 

Hvad koster jagttegn på en weekend?

Når du tager jagttegn på en weekend skal du forberede dig på nogle intensive dage, hvor du er til undervisning hele dagen fra kl. 8 om morgenen til 17 om aftenen. De fleste stedet koster det mellem 3000 og 4000 kroner at deltage i kurset. Der lægges meget vægt på både fagligheden og det sociale, så alle får det meste ud af weekenden.