tirsdag den 3. januar 2012

Tømrer

Der siges meget om tømrer ind imellem, nogle gang efter der har været udsendelser i fjernsynet om klaphugger og uærlige tømrer og murer, så slår det hårdt ned på alle tømrer i hele landet. Det går ikke kun ud over de personer som det handler om i fjernsynet, og det er jo ikke alle tømrer der er uærlige, så de gode og pålidelige kæmper en hård kamp mod rygter der er en andens,

og få deres arbejde godt op og køre, så de kan leve af det og endda forsørge sin familie. Det er svært nok for tømrer at få igennem at ikke alle tømrer prøver at snyde eller fuske.

Hvis man har fået lavet en opgave og er godt tilfreds med udførelsen, ender der somregl med at det vil sprede sig mund til mund, og som det er i dag foregår det mest på internettet. De tømrer som gør et godt stykke arbejde og er udadvendt og ærlige kommer længst, de dårlige ting rygtes næsten endnu hurtigere, og det er meget svært at komme op til overfladen igen. Har man gjort kunden tilfreds, kan man godt regne med at det bliver belønnet. Der er altid snak om håndværkerne over hækken og mellem familie og venner, så det tager en drejning i at blive kendt de der er gode håndværker.

Efter at mange er blevet snydt og overrumlet af sin tømrer eller anden håndværker, er der lavet liste over dårlige håndværker, og der er ikke mange som har lyst til at ende der, gad vide hvor længe man er fanget der. Det er der ingen tømrer eller andre der kan overleve på. Som tømrer og håndværker er man nød til at gøre sit arbejde godt og gennemført, ellers er det den forkerte branche man er i. Der er jo nok en grund til at man valgte at blive tømrer, drømmen om at blive selvstændig og være sin egen chef.

Det er vigtig for kunder at vide noget om den tømrer eller firma, som skal lave et stykke arbejde i ens hjem, der skal være en form for tillid, så det er vigtig at mester viser og lærer lærlingen de redskaber der skal til, for at vise åbenhed og tillid til kunder, lærer hvordan man snakker til kunderne og viser respekt for kundens ejendele. Det er et stort skridt på vejen til at være en vellidt tømrer. Og så skal succesen nok komme lige i hælene.